Cardiologie

Cardiologie

 

Beschikbaar in

Leuven (KERBEROS)

 

Wanneer uw hond of kat een verminderd uithoudingsvermogen, een hoest of bemoeilijkte ademhaling heeft kan dit wijzen op een hartprobleem. Zelfs als uw hond of kat geen klinische symptomen heeft, kan dit het geval zijn.

Om deze reden gaan wij elke keer als u bij ons op consultatie komt, naar het hart luisteren met een stethoscoop om vroegtijdig een dergelijke aandoening op te sporen. Indien wij een vermoeden hebben dat uw hond of kat aan een hartaandoening lijdt, kan door dierenarts Iris Van Cappellen of Caroline Melis hier een verder hartonderzoek gedaan worden. Een hartonderzoek gebeurt met echocardiografie en eventueel ECG. Wij maken gebruik van de laatste nieuwe technologie met onze GE Logic S8. Een dergelijk hartonderzoek brengt het hart in beeld en laat ons toe exact te weten welke aandoening uw dier heeft. Zo kan een eventuele behandeling gestart worden.

Een hartonderzoek is volledig pijnloos. Er moet wel 1 of meerdere kleine stukjes haar weggeschoren worden. Een dergelijk onderzoek duurt ongeveer 45 minuten. Onze dierenarts voor cardiologisch onderzoek is verschillende dagen per week beschikbaar.

Terug Contacteer ons