Oncologie

Oncologie

Jammer genoeg bestaan er bij honden en katten verschillende vormen van kanker. De ene vorm is  kwaadaardiger dan de andere. Indien gewenst, proberen wij te achterhalen aan welke vorm van kanker uw dier lijdt. Sommige tumoren kunnen immers behandeld worden met chemotherapie en/of operatie. Bestraling van bepaalde tumoren bij dieren is ook mogelijk.

Chemotherapie bij dieren verschilt op verschillende punten met deze therapie bij mensen. Gezien de gemiddelde levensduur van honden en katten korter is dan bij mensen, is de behandeling bij dieren anders. Het doel is bij dieren om de ziekte in te perken, waardoor we onze trouwe vrienden een comfortabeler en langduriger leven kunnen geven. In sommige gevallen is soms zelfs een volledige genezing mogelijk.

In de humane geneeskunde wil men kost wat kost een genezing bekomen, waardoor hoge dosissen chemotherapeutica gebruikt worden.  De doseringen in de dierlijke chemotherapie zijn daarentegen veel lager. Daardoor zijn de nevenwerkingen van de therapie in de meerderheid van de gevallen zeer beperkt.