Tandheelkunde

Beschikbaar in

Leuven (KERBEROS)

 

Tandproblemen zijn veel voorkomende problemen bij onze huisdieren. Meer dan  80% van de honden ouder dan 5j hebben ontsteking van de weefsels die de tanden ondersteunen (tandvlees, botvlies en bot).

De oorzaak van deze ontsteking is tandplak. Tandplak is een film van bacteriën die op het tandoppervlak zit. Deze bacteriën komen ook terecht in de groeve die er is tussen tand en tandvlees en zorgen daar voor een ontstekingsreactie. Eigenaars komen vaak met de klacht dat hun huisdier ‘stinkt uit de bek’, maar dat is voor je dier zelf niet zo’n groot probleem.  Erger is dat diezelfde mondbacteriën zich ook op andere plaatsen in het lichaam kunnen vastzetten. Zo kunnen er oa. hartproblemen of nierproblemen ontstaan.

Voor een optimale tandverzorging beschikken wij bij Kerberos over tandunit waarmee we de tanden ultrasonisch kunnen reinigen en polijsten, en waarmee we ook tandheelkundige ingrepen kunnen uitvoeren. Patiënten worden met gasanesthesie in slaap gebracht en worden continu gemonitord.

Terug Contacteer ons